2019. dec 31.

Riska bábfilmek

írta: Borbélyné Margit
Riska bábfilmek

Azt hiszem, hogy aki katolikus kisgyermekes szülőként még nem ismeri a Riska bábfilmeket, azoknak ez lesz a leghasznosabb bejegyzésem.

riska.jpg

Olyan videókat ajánlok most, amik már egészen kicsi kortól vezetik be a gyerekeket a katolikus hittanba. Két bábfigura, egy tehén és egy csibe, Riska és Csibe kalandjai adják a kerettörténetet, amihez kapcsolódóan Kálmán atya mindig egy odaillő szentírási részt mesél el, vagy egy-egy szent életét mutatja be. Mi sokszor a szentmisére való készüléskor nézzük meg a 8-10 perces videókat a gyerekekkel, hiszen sok evangéliumi történet is elérhető. Ilyenkor az evangélium felolvasása előtt súgjuk, hogy most figyeljenek, mert ezt láttuk a videóban.

Nem engedünk napi egy-két rövid videónál többet nézni a gyerekeknek, azt is a saját értékrendünknek megfelelően válogatjuk. Ezért is nézek velük szívesen egy-egy "Riskát", mert katolikus és igényes (ami lássuk be, sajnos nem mindig jár együtt), leköti a gyerekeket és több, mint 100 különböző epizódból választhatunk.

A Riska bábfilmek a https://video.riskababfilm.hu/ oldalon érhetők el. Regisztráció után a kiválasztott csomagok árának megfelelő adományt kell elutalni a megadott számlaszámra, és már nézhetjük is a bábfilmeket. (A járványhelyzetben ingyen is lehet nézni.)

Kigyűjtöttem, hogy milyen alkalomhoz melyik videó kapcsolódik. Igyekszem ezt majd minden hónapra elkészíteni, de a www.facebook.com/Engedjetekhozzam/ oldalon is sokszor kiteszik az ajánlott videókat.

 riska_2021_nagybojt.png

 

Szólj hozzá

videó báb gyerekeknek szentmise Riska