2021. feb 18.

Nagyböjti felkészülés 2021

írta: Borbélyné Margit
Nagyböjti felkészülés 2021

Mária, Üdvözítőnk Anyja, aki hűséges vagy a kereszt tövében és az Egyház szívében, segíts minket törődő jelenléteddel, és a Feltámadott áldása kísérjen minket utunkon a húsvéti fény felé. (Ferenc pápa 2021. nagyböjtjére)

angelico_bunbanat.jpg

© Stift Z. Angelico

Habár már elkezdődött a nagyböjt, még nem késő lelki útravaló után nézni a következő hetekre. Egy párat összegyűjtöttem, lehet válogatni.

- Az első a szegedi piaristák által kezelt levelező lista, amin a adventben és nagyböjtben kapunk minden napra egy rövid elmélkedést: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet.

- A második a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség nagyböjti kiadványa, amelyben minden nap egy használati tárgy és egy szentírási szakasz segítenek a felkészülésben: http://delelkes.dnyem.hu/nagybojti-keszuletre-hivunk/. Ez nagyobb gyerekeknek is jó lehet.

- A Laudetur Közösség és Kiadó is összeállított egy naplót, itt lehet igényelni: https://laudetur.hu/nagybojtinaplo-csaladoknak/.

- A Marista testvérek infografikákkal és online lelkigyakorlattal segítenek bennünket: https://www.marista.hu/?page_id=3733.

- Három összeállítás érhető el a pécsi Szent II. János Pál pápa plébánia honlapján a Lelki élet menüben: http://szentjanospalplebania.hu/lelki-elet/nagybojt-2021/.

- Aki inkább videózna, a https://katolikus.ma/nagybojt/ oldalt keresse fel, itt minden napra egy videó segítségével hangolódhatunk.

- A 777 blog idén is elindította a 40+1 nagyböjti kihívást: https://777blog.hu/2021/02/15/401-kihivas-nagybojtre-avagy-vallalj-plusz-egyet/.

- A kezdő imádság Ferenc pápa nagyböjti üzenetéből van, a teljes levél itt olvasható: https://katolikus.hu/cikk/ferenc-papa-uzenete-2021-nagybojtjere.

Végül pedig jó szívvel ajánlom a szaléziak online lelkinapjait, itt a 24-35 évesek jelentkezhetnek. Az adventi lelki napon részt tudtam venni - Férjem rendezte aznap a gyerekeket, de a szünetekben jelen tudtam lenni itthon, és időnként a gyerekek is mellém ültek. Szóval egy kis szervezéssel még a családanyáknak is elérhető.

Szólj hozzá

ima nagyböjt